19.3.2016

Helsinki Drag Battle -puvustusprojekti

Kuten otsikosta jo saa selville, projektijakso meni tehdessä puvustuksia 14.5.2016 järjestettävään Drag Battleen. Koko luokka ei ollut mukana vaan loppujen lopuksi meitä oli kuusi tekijää sekä reilun viikon ajan yksi vieraileva tähti 2015 aloittaneiden ryhmästä. Hän auttoi erään asukokonaisuuden kanssa työssäoppimisjakson alkamista odotellessa. Teimme tapahtumaan osallistuville henkilöille asun tai asuja, joko alusta asti kokonaan tai tuunaamalla valmiita vaatteita. Ennen tapahtumaa ei luonnollisestikaan voi kuvia valmiista asuista näyttää, mutta sitten sen jälkeen. Tottakai puvut voi tulla katsastamaan itse tapahtumaan! Samana päivänä on euroviisut ja tapahtumapaikassa, DTM:ssä Helsingissä, ilta jatkuukin euroviisujen merkeissä.

Ai että mikä tämä tapahtuma oikein on? Seuraava esittelyteksti on suoraan tapahtuman facebook-sivulta (sieltä myös löytyy muutamia kuvia): 

"Drag Battle on ennennäkemätön taideteos, jonka taustalla vaikuttaa monien eri taiteenalojen taitajien osaaminen ja yhteistyö. On aika näyttää se, että drag on taidetta siinä missä muutkin esittävän taiteen muodot. Drag Battle tuo lavalle laajan kirjon siitä, mitä Drag on Suomessa tänä päivänä.


Merkkaa kalenteriisi 14.5.2016 ja tule näkemään ja kokemaan Helsinki Drag Battle!

Drag Battle on spektaakkeli, jossa uudet ja nuoremmat draghahmot haastavat alalla pitkään toimineita drag artisteja esitellen omia kykyjään ja vahvuuksiaan. Yleisö sekä tuomaristo pääsevät äänestämään suosikkejaan, ja esitys huipentuu voittajan kruunaamiseen. Kuitenkin enemmän kuin kilpailu, Drag Battle on yksi suuri show – esiintyjien luomista hahmoista ja esityksistä koostuva ilta on kokonaisuus, jossa monien eri alojen taitajat saavat mahdollisuuden loistaa.

Helsinki Drag Battle järjestetään Helsinki Make Up Eventin kanssa yhteistyössä Suomen maskeeraajat Ry:n ja Stadin Aikuisopiston kanssa. Tapahtuman tarkoituksena on kehittää ja syventää oppilaitosyhteistyötä ja linkkiä yrityselämään, minkä myötä oppilaat saavat uusia verkostoitumismahdollisuuksia ja pääsevät näkemään kättensä jäljen heti tositoimissa. Oppilaat voivat myös tehdä näyttötutkinnon tapahtumassa esimerkiksi meikkien tai puvustuksen osalta.

Drag Battle valtaa ravintola DTM:n lavan lauantaina 14.5.2016 klo 19 - 21. Myöhemmin illalla bileet jatkuvat samassa osoitteessa Euroviisujen merkeissä. Tätä iltaa et halua missata!"

Helsinki Drag Battle (Lähde: facebook.com/HelsinkiDragBattle/)

Projekti itsessään oli todella opettavainen, pääsi kertaamaan jo opittuja taitoja ja oppimaan uusia. Mielikuvitusta sai käyttää kun ratkaisi erilaisia toteutustapoja erilaisille asioille. Tapahtuman luonteen huomioon ottaen ei varmaan tule yllätyksenä että projektissa käsiteltiin ja työstettiin paljon muun muassa erilaisia paljettikankaita ja muita erikoisempia tekstiilejä. Suoritimme yhden näytön (tutkintotilaisuuden) projektijakson päätteeksi. Se meni koko puvustusryhmällä tosi hyvin. Täytyy sanoa, että kyllä me töitä tehtiinkin tosi paljon. Kun asettelimme kaikki asut tutkintotilaisuutta varten näytille, oli rivistö kieltämättä aika näyttävän näköinen. 


Paljetteja, blingiä. 


Kaikki ryhmäläiset eivät tehneet kaikkea. Otimme pareittain päävastuun yhdestä tai useammasta asusta/ asukokonaisuudesta ja sen valmistamisesta. Lisäksi autoimme toisia, mikäli itsellä oli sellainen hetki että oli aikaa. Tekemisestä ei kyllä ollut noin yleisesti ottaen puutetta. Värikästä meininkiä.


Meidän puvustusryhmä pelasi tosi hyvin yhteen niin tekemisen kuin kemioiden ja huumorin suhteen ja fiilis oli yleisesti ottaen hyvä koko projektin ajan. Tottakai välillä väsytti, oli tosi kiire, turhautti, ärsytti ja jokin asia ketutti, mutta ketutukset menivät nopeasti ohi, eikä vähiten muiden projektiryhmäläisten ansiosta. Varsinkin oman työparin kanssa oli todella tiiviisti koko ajan yhdessä mutta hermo ei mennyt toiseen kertaakaan. Ja vaikka päivät olivat varsinkin loppua kohden pitkiä ja aamulla aikainen nousu, se ei haitannut, koska tiesi että on kivaa. Työntäyteistä mutta kivaa. 

Olimme työparin kanssa tutkintotilaisuudessa yhdessä ja esityksemme sisälsi muutamia lauseita fiiliksistä. (Oikeastaan tämä päti myös muuhun projektiryhmään) 


Fiiliksiä projektista työparin kanssa.


Kun olimme tutkintotilaisuuden alussa kaikki arvioitsijoiden luona, meiltä kysyttiin että lähtisimmekö uudelleen samanlaiseen projektiin. Yksimielinen vastaus oli: "todellakin, varsinkin tämän porukan kanssa koska vaan". Tietysti kiitosta täytyy antaa myös meidän opettajalle, joka tsemppasi ja tarvittaessa auttoi kaikkia.


happy interview laughing robert downey jr laugh

Projektiryhmälle kiitos.

Rokkari oli luonnollisti menossa mukana asianmukaisessa kampauksessa. Projektin aikana neulat muuten välillä olivat täysin kadoksissa ja välillä niitä oli vaikka kuinka paljon. Tietysti niitä tarvittiin kankaiden leikkuissa, protoissa ja varsinaisissa tuotteissa joten se osaltaan selittää katoja. Silti ihmeteltiin, koska kaikilla on aina ollut niitä tosi reilusti. Lisäksi homma meni luontevasti siihen, että ei enää ollut "minun ja sinun neuloja", vaan "meidän neuloja".Rokkari-lintukala.

Entäpä meidän Drag Battle -asiakkaat. Ihan mielettömän mielenkiintoisia ja erilaisia tyyppejä kaikki ja on ollut kivaa tehdä yhteistyötä. He ovat myös olleet asuihin tosi tyytyväisiä, mikä on tietysti tärkeintä.

Tulipa aikamoista hehkuttamista. Tämmöiset kuitenkin ovat fiilikset projektista ja projektiryhmästä. Kun projekti valmistui ja asuja on luovutettu asiakkaille, on hetkeksi jäänyt suorastaan "tyhjä" olo. Opinnot jatkuivat heti eteenpäin juhlapukujakson merkeissä, joten tekeminen ei todellakaan lopu, mutta silti. Kun eräs battlelaisista haki asunsa tällä viikolla, vitsailimme työparin kanssa että "voi että, sinne se meidän 'lapsi' lähti maailmalle". Projektin aikana on huomannut senkin, että nykyään vaatekaupoissa, kirppareilla ja kangaskaupoissa kiinnittää paljon entistä enemmän huomiota esimerkiksi paljettivaatteisiin ja -kankaisiin tai muuhun bling blingiin. Hassua mutta varmaankin ihan ymmärrettävää...

Seuraavassa vielä lopuksi pari giffiä, jotka kuvaavat niitä fiiliksiä, joita projektijakson aikana esiintyi. 


happy excited applause clapping thrilledsupernatural laughing laugh misha collins jensen ackles


what confused idk class professor


lol laughing laugh ryan gosling


reactions wtf stupid frustrated facepalm
glee hug blam sorrow comforting


music man laughing laugh voice


reaction happy laughing robert downey jr iron man
Late Night with Seth Meyers ryan reynolds high five seth meyers we did it


black and white sad bw tired depression


happy smile the lord of the rings hobbit elijah wood


happy smile excited arrested development michael cera


Sony Music Colombia dance happy party friday


Näihin kuviin ja tunnelmiin.


Lähteet:
1 kommentti:

  1. Mukava lukea näin pienen tauon jälkeen projektijaksonkin tunnelmista. Pääsi uudestaan fiilikseen ja siihen ahkeruuden kehään.

    VastaaPoista