15.2.2015

Näyttöviikko ja työssäoppimisen alkaminen

Pari viimeistä viikkoa on eletty melko jännittäviä aikoja. Viime viikolla meidän opiskeluryhmällä oli ensimmäiset näytöt, tekstiili- ja vaatetusalan sekä ompelun perusteista. Viikko oli mielenkiintoinen, jännittävä ja raskas. Perjantaina oli kaikkensa antanut olo. Maanantaina saatiin tietää miten meni. Maanantai oli siitäkin syystä erilainen päivä, että se oli viimeinen lähipäivä ennen 8 viikon työssäoppimisjaksoa. Saimmekin tärkeää infoa ko. jaksosta.

Tiistaina se sitten alkoi, työssäoppiminen. Allekirjoittaneen työssäoppimispaikka sijaitsee Tuusulan Jokelassa. Yrityksen nimi on Piitamai. Piitamaissa tehdään ompelimossa erilaisia tilaustöitä, korjausompelua, ommellaan verhoja käyttövalmiiksi, liinavaatteita sänkyihin jne. Lisäksi myymälästä voi ostaa erilaisia kankaita, ompelutarvikkeita, askartelutarvikkeita, kutomislankoja ja valmistuotteita (lastenvaatteita, liinavaatteita, pientuotteita jne.). Seuraavat kuvat ovat Piitamain facebook -sivulta. Piitamai tarjoaa myös väylän pesulapalveluihin.











Samassa liiketilassa aloittaa 23.2. hiukan pienimuotoisemmin toinenkin yritys, MiLady, joka täydentää Piitamain palveluja. Piitamain yrittäjä Pirita ja MiLadyn Minna ovat molemmat mukavia naisia, joiden kanssa tulee helposti toimeen. Piritalla on useamman vuoden yrittäjyyskokemusta, joten tässä työssäoppimispaikassa voi seurata mainiosti niin pitkäaikaisempaa kuin tuorettakin yrittäjyyttä, sekä kahden yritystoiminnan yhteistyön käynnistymistä. Nyt näkee, mitä yrittäjyys on käytännössä.

Ensimmäinen viikko työssäoppimisessa meni sekalaisten tehtävien merkeissä. Tietysti varsinkin alkuviikosta meni aikaa ylipäätään paikkaan tutustuessa. Yritys muutti kuun vaihteessa isompiin tiloihin, joten pieniä järjestely- ja somistushommia on ollut lähes joka päivä jossain määrin. Eräänä päivänä koottiin vauvan pinnasänky somisteeksi. Sellaisessa sängyssä on yllättävän monta osaa, kokoamisessa meni oma aikansa ja apuakin. Sänkyyn tuli erilaisia vauvoille suunnattuja tekstiilejä ja leluja.

Kaavojen leikkuuta ja korjausompeluun tulleiden vaatteiden purkutöitäkin oli lähes joka päivä. Varsinainen ompelu rajoittui ensimmäisellä viikolla pinnasängyn tekstiileihin. Erilaisiin froteepyyhetuotteisiin oli ko. kankaan leikkaamista valmiiksi ompelua varten. Silitystäkin oli hiukan liittyen korjausompeluihin. Käytännössä siis eri työtehtävien lomassa tuli ompelimon erilaisiin työvälineisiin tutustumistakin, mikä on todella hyvä asia.

Perjantai oli erilainen työpäivä. Sain tilaisuuden lähteä MiLadyn yrittäjän kanssa Akaalla sijaitsevaan kangastukkuun, Tekstiilipalvelu Oy:een. Se olikin huikea paikka, kankaita oli TODELLA, siis TODELLA paljon, monta hallillista. Sen lisäksi että kankaiden määrä oli huumaava, reissu oli hyvä siinäkin mielessä että erilaisia ja eri tuntoisia kankaita pääsi tunnustelemaan. Tukku on tarkoitettu y-tunnuksen omaaville henkilöille, mikä sinänsä on näin yksityishenkilönä harmi. Mutta toisaalta, ottaen huomioon opiskelijan yleisen rahatilanteen, se ei välttämättä ollutkaan huono asia. Hyvinkäällä kuitenkin on kuulemma vastaava kangastukku, josta myös yksityishenkilöt voivat tehdä hankintoja. Sinne siis jossain vaiheessa... Jokelasta ei olekaan enää pitkä matka Hyvinkäälle.

Kaikenkaikkiaan ensimmäinen työssäoppimisviikko oli mielenkiintoinen ja antoisa. Olen innoissani ja odotan jatkoa mielenkiinnolla. Toivon oppivani mahdollisimman paljon uutta ja voivani vahvistaa koulussa opittua. Ensi viikolla alan keskittyä enemmän tulevaan näyttöön, tai siis sen suunnittelemiseen. Sovimme Piritan kanssa, että voin itse suunnitella tehtävän tuotteen ja siihen käytettävät materiaalit yms. Tietenkin sitten käymme suunnitelmaa kimpassa läpi. Olen tästäkin melkoisen innoissani.




2 kommenttia:

  1. Vaikuttaa tosi kivalta! Voi vitsi, mä haluun kans tukkuun! :D

    VastaaPoista
  2. Olo oli kuin lapsella karkkikaupassa. :D

    VastaaPoista