17.2.2015

Materiaalien hankinta

Jos mietitään kangaskauppoja tai -tukkuja yleisesti, ensimmäisenä tai ainakin ensimmäisten joukossa tulee melko varmasti mieleen Eurokangas. Se onkin tunnettu ja ketju, myymälöissä on laaja valikoima erilaisia kankaita ja tarjolla on myös ompelupalvelua esimerkiksi verhoille.



Eurokangas (forthosewholovedresses.files.wordpress.com)


Seuraavassa muutamien kangastukkujen / -agenttien esittely.


Hyvinkäällä sijaitsee Kangastukku. Tarkka osoite on Ratatöyrääntie 3, 05810 Hyvinkää. Kangastukulla on niin verkkokauppa (auki 24/7) ja varastomyymälä, joka on avoinna arkisin ma-to klo 10.00-16.00 ja pe 10.00-15.00. Kangastukun valikoima kattaa kankaat, ompelimon laitteet, sisustustuotteita ja muita tarvikkeita, kuten kudontalankoja, nappeja ja ompelutarvikkeita. Ostoksia voi tehdä yksityishenkilöt, yritykset, oppilaitokset ja jälleenmyyjät. Yksityishenkilön ei tarvitse rekisteröityä ostaakseen tuotteita, mutta muiden tulee tehdä rekisteröityminen jotta voivat nähä tukkuhinnat. Minimiostomäärä näyttäisi olevan 1 metri/kangas. Tilatut tuotteet toimitetaan asiakkaalle joko kirjeenä, matkahuollon pakettina tai postipakettina. Kangasnäytteiden saatavuudesta ei löytynyt tietoa.



Kangastukku (kangastukku.com)



Toinen kangastukku, Tekstiilipalvelu Oy, löytyy Akaalta, osoitteesta Vilpolantie 1, 37800 Akaa. Tekstiilipalvelu Oy:llä on internetsivut, mutta ei verkkokauppaa. Sivuilla esitellään vain murto-osa 5500 neliön myymälähallista löytyvistä kankaista. Myymälä on avoinna ma 9.00 - 16.30 ja ti-pe 8.00 - 16.30 Yritys tuo maahan kankaita eri puolilta maailmaa, sekä toimittaa niitä mm. Viroon, Venäjälle ja Ruotsiin. Koska kyseessä kankaiden tukkuliike, vaaditaan asiakkailta Y-tunnus.Tekstiilipalvelusta löytyy kankaita sisustukseen, vaatetukseen, lapsille ja askarteluun. Lisäksi myymälästä löytyy hiukan lisätarvikkeita, kuten satiininauhoja, organzanauhoja, verhotarvikkeita, sisätyynyjä, kuminauhoja, tarranauhoja, rypytysnauhoja ja kaavapaperia. Minimiostomäärä on 5m/kangas. Asiakas tulee ostoksille myymälään ja näin ollen kuljettaa itse ostamansa tuotteet. Kangasnäytteitä voi saada paikanpäältä, mutta niitä ei toimiteta postitse.



Tekstiilipalvelu Oy (tekstiilipalvelu.com)


Kangastukku Sparuksesta on yksityishenkilölläkin mahdollista tehdä ostoksia. Tämä tosin ei käy ilmi täysin selkeästi internetsivuilta, mutta yrityksen toimialakuvauksessa sanotaan toiminnan olevan niin tukku- kuin vähittäiskauppaa. Sparuksen tarkka osoite on Kalliokatu 12, 37200 Siuro (Nokialla). Samasta osoitteesta löytyy yrityksen varasto, mutta verkkosivujen perusteella kauppaa tehdään ainoastaan verkossa. Sparuksen valikoimiin kuuluu verho- ja sisustuskankaat, pellava-/pellavasekoitekankaat, puuvillakankaat, college-/trikooneulokset, fleecet, urheiluneulokset, ulkoilukankaat, tikkikankaat, vuorikankaat, juhlavaatekankaat, työ-/yritysvaatekankaat ja langat. Tosin näyttäisi siltä, ettei valikoimat ole kovin suuret. Yksi tilausyksikkö on 10 cm ja ilmeisesti jopa niin pieni pala voi olla tilattavissa. Asiakas voi tilata haluamansa tuotteet verkkokaupasta, sähköpostitse info@sparus.fi tai soittamalla asiakaspalveluun 010 42 32 444. Myös näytetilkkuja voi halutessaan saada. Toimitustavat ovat posti, Matkahuolto tai noutaminen varastolta.



Kangastukku Sparus (sparus.fi)



Kangastukkujen lisäksi löytyy ompeluun liittyvien lisätarvikkeiden myyntiyrityksiä.

Ompelijamaailmalla on myymälät Tampereella (osoitteessa Pispalan valtatie 53, 33250 Tampere) ja Vammalassa (osoitteessa Asemakatu 21, 38210 Vammala). Aukioloajat Tampereella ovat ma, ti, to ja pe klo 11-18 (ke suljettu) ja la klo 10-14. Vammalan myymälä on auki ma-pe klo 10-18 ja la klo 10-13. Lisäksi Ompelijamaailmalla on verkkokauppa. Yrityksellä on kuluttajamyytiä, koulutukku- ja yritystukkummyyntiä. Myymälän valikoima sisältää Husqvarna Viking -ompelukonealan tuotteet, Bernina -ompelukonealan tuotteet, Singer -ompelukonealan tuotteet, kirjontaohjelmistot, kirjontatarvikkeet, silitystuotteet, leikkausvälineet, tilkkutyövälineet, ompelutarvikkeet ja muut tuotteet, joita on esimerkiksi sovitusnuket ja erilaiset langat. Verkkokauppa on valikoimaltaan paljon laajempi, siltä löytyy mm. langat, neulat, nauhat, nyörit, nepparit, vetoketjut, merkit, sovitusnuket, ompelukoneet, saumurit, tilkkutyövälineet, sakset, silityslaitteet ja kaavat. Kankaitakin on muutamia. Valittavia toimitustapoja ovat: Postitus (Postista noudettava paketti / kirje), Joustavasti ovelle-paketti, nouto valitsemasta Postin pakettiautomaatista, nouto Tampereen myymälästä ja nouto Vammalan myymälästä. Vaikuttaa siltä, että tuotteita voi tilata vaikka yhden kappaleen, minimi tilausmäärää ei ole mainittu erikseen olevan suurempi.



Ompelijanmaailma (ompelijanmaailma.fi)


Toinen lisätarvikkeita myyvä yritys on Tikata. Tikatan myymälä sijaitsee Helsingissä Itäkeskuksessa osoitteessa Tallinnanaukio 1. Myymälä on avoinna ma, ti, to ja pe klo 10-18, ke 10-19 ja la 10-16. Tikatasta löytyy Husqvarna Viking, Pfaff, Bernina ja Singer -merkkien ompelukoneet ja saumurit sekä sovitusnuket, silitystarvikkeet, ompelutarvikkeet, neulelangat, neulonta- ja käsityötarvikkeet. Tikatassa järjestetään myös erilaisia kursseja ja tarjotaan mahdollisuutta ompelukonehuoltoon ja pesulapalveluihin. Tikatalla on myös verkkokauppa, jonka valikoima on myymälän vaikoimaa pienempi. Toimitustapoja verkkokaupasta on postitus, Postin pakettiautomaatti, Itellan Ovelle-paketti ja Itellan Ovelle Joustavasti -paketti. Lisäksi tilatut tuotteet voi noutaa myymälästä. Tuotteita voi tilata yksittäiskappaleina.

Tikata (tikata.fi)


Seuraavat yritykset menevät ehkä enemmän askartelutarvikkeiden puolelle, mutta niistä löytyy molemmista ompeluun liittyviä lisätarvikkeita. Kyseessä ovat Sinelli ja Hobby Point. Sinellin 9 liikettä löytyvät lähinnä Etelä-Suomen seudulta. Hobby Point sijaitsee Helsingissä, Fredrikinkatu 61:ssa. Molemmilla yrityksillä on myymälän lisäksi verkkokauppa, tosin Hobby Pointilla tilaus tehdään joko sähköpostitse tai puhelimitse, ja tilaukset toimitetaan joko posti- tai bussiennakolla (Matkahuolto). Sinellin toimitustavat ovat Itellan paketti joka haetaan postitoimipaikasta tai ovelle toimitettava Itella Express-lähetys.


 

Sinelli (sinelli.fi)



Hobby Point (hobbypoint.fi)


Suomessa toimii myös muutamia kangastehtaita. Eräs niistä, Helsingin kangas- ja trikootehdas Oy (Sula tekstiili Oy) sijaitsee Tuusulan Hyrylässä osoitteessa Korvenrannantie 10, 04300 Tuusula. Tehdas valmistaa trikoita ja neuloksia teollisuudelle seka kaupalle. Yritys on perustettu jo vuonna 1938 ja Hyrylää se muutti vuonna 1984.



Helsingin kangas- ja trikootehdas Oy (kangasjatrikootehdas.fi)


Forssan Finlaysonin alueen tehdas kehittää, valmistaa ja markkinoi työvaatetus- ja sotilaskankaita. Finlayson Forssassa on luonnollisesti tehtaanmyymälä, josta saa muitakin Finlaysonin tekstiilejä.



Finlayson (finlayson.fi)


Sisustuspuolelta löytyy K&H Annala Oy, joka jo yli 50 vuotta valmistanut sisustuskankaita. Yritys sijaitsee Lapualla, osoitteessa Lankilantie 90, 62100 Lapua. Helsinkiin on avattu joulukuussa 2014 myymälä osoitteeseen Runeberginkatu 54 B. Annalan valikoimiin kuuluu sisustuskankaat, autokankaat, paloturvalliset kankaat, venekankaat, villakankaat ja verhoilutarvikkeet.



Annala (annala.fi)


Kangasukkuja, tarvikemyymälöitä ja kangastehtaita oli mielenkiintoista kartoittaa. Etenkin kangastehtaita etsiessä tuli vastaan se fakta, ettei niitä enää ole montaa Suomessa. Tuusulassa sijaitseva tehdas yllätti, se oli uusi tieto. Sijainniltaan se olisi hyvä vierailukohde, pitänee ottaa yhteyttä ja kysyä visiittimahdollisuutta. Opiskelussa kaikki nämä kerätyt yritystiedot ovat varmasti hyödyllisiä kun halutaan joko tutustua valikoimiin, kankaisiin tai tilata tuotteita. On siis olemassa muitakin vaihtoehtoja kuin Eurokangas.


-----


Lähteet:

www.eurokangas.fi

http://www.eurokangas.fi/

http://www.tekstiilipalvelu.com/

http://www.sparus.fi/shop/

http://www.ompelijanmaailma.fi/

http://www.tikata.fi/

http://www.sinelli.fi/sinelli/

http://www.hobbypoint.fi/askartelu%20etusivu

http://kangasjatrikootehdas.fi/

http://www.renor.fi/fi/finlaysonalue-forssa

http://www2.finlayson.fi/myymalat/myymala/nimi=forssa/id=14969150

http://www.annala.fi/


Kuvat:

https://forthosewholovedresses.files.wordpress.com/2012/09/eurokangas_logo_hi.jpg
kangastukku.com
sparus.fi
ompelijamaailma.fi
tikata.fi
sinelli.fi
hobbypoint.fi
kangasjatrikootehdas.fi
finlayson.fi
annala.fi





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti