29.5.2016

Työssäoppimisjaksosta Kupla Vintagessa


Ihan uskomatonta, miten nopeasti aika on mennyt! Viimeinen työssäoppimisjakso loppui viime perjantaina. Puolentoista kuukauden jakso tuntui paljon lyhyemmältä. Kuten aiemmassa postauksessani kerroinkin, Kuplassa oli tämän työssäoppimisjakson aikana meneillään laaja puvustusprojekti Silja Linelle kesän viihdeshow'ta varten. Muun muassa seuraavanlaista UNIQ Entertainmentin tuottamaa viihdettä on tulossa:Tulevaa ohjelmaa Silja Linella (Lähde: Kuvakaappaus Kupla Vintagen facebooksivulta)Tulevaa ohjelmaa Silja Linella (Lähde: Kuvakaappaus Kupla Vintagen facebooksivulta)


Projekti takasi sen, että pääsi tekemään paljon ja erilaista. Oli pukujen/pukujen osien valmistusta, tuunaamista, viimeistelyä, korjaamista, kankaiden leikkaamista, you name it. Ompelua oli paljon käsin (etenkin monet koristelut ja muut erikoisemmat yksityiskohdat, erilaiset tukikiinnitykset, napit jne.) mutta myös koneella. Kaikki asut ja asukokonaisuudet myös nimettiin tietyllä tavalla laulajia ja tanssijoita varten. Muuten esiintyjien(kin) olisi melko mahdotonta pysyä kärryillä, mitä vaatetta kenellekin tulee. Raikkaita värejä. Nappien ompelua.Kuplalaiset suunnittelemassa.Iloisia värejä ja meininkiä.Vaatetusrekki pullollaan erilaisia asuja.Blingiä erilaisissa asuissa...


Osa asuista tehtiin alusta asti itse ja osa taas tuunattiin valmiista pohjista. Valmiita "asupohjia" käytiinkin sitten etsimässä ympäri Helsinkiä koska oli tarkkaa millaista piti olla ja sitä etsittiin niin kauan että löytyi. Eri second hand -liikkeet (esim. UFFit ja Recci) tulivat viikkojen aikana erittäin tutuiksi. Nämä paikat olivat hyviä lähteitä etenkin retrohenkisten asupohjien etsimisessä. Vaatteita ("pohjia") piti ostaa myös uutena, joten eri vaatekauppojakin tuli kierreltyä. Osa asuista tuli varastosta ja niitä jatkomuokattiin tarvittavilla tavoilla. Välillä tein kirjanpitohommiakin käymällä läpi kaikki kertyneet kuitit ja laatimalla niiden pohjalta reaaliaikaisen budjettitaulukon. 
Asupohjia etsimässä.UFFit tulivat tutuksi.


Työssäoppimispäivät olivat välillä pitkiäkin mutta se ei haitannut lainkaan. Kun tekemistä oli paljon ja seura mukavaa niin ajantaju yksinkertaisesti vain hävisi välillä. Olimme harkkakollegan kanssa usein myymälän puolella tekemässä töitä (etenkin käsinompelua pystyi tekemään missä vain) ja samalla palvelimme myymälässä käyviä asiakkaita. Suoritimme molemmat myyntipalveluun liittyvän näytön joten asiakaspalvelu tapahtui meidän toimesta sen(kin) puitteissa. 

Näyttöön kuului asiakaspalvelun lisäksi muun muassa myymälän järjestämistä ja näyteikkunan somistamista uudenlaiseksi. Kuplan liikehuoneistossa on kadulle kaksi ikkunaa joten saimme kumpikin oman ikkunan somistettavaksi. Saimme tietyt värit ja teeman joiden mukaan somistus tuli tehdä tietyssä ajassa. Minun väreiksi tulivat pinkki ja keltainen, perusväreinä olevien mustan ja valkoisen lisäksi. Ikkunassa on kiinteänä myös minunväriset verhot. Tein oman ikkunani vapun alla, joten teemana oli juhlat. Somistuksessa tuli näkyä tietyt tuotteet ja muita Kuplasta löytyviä tavaroita ja koristeita sai käyttää vapaasti. Tein suunnitelman ideoistani ja näytin sen Mintulle ja Katjalle. Siunauksen saatuani ryhdyin hommiin. Aiemman somistuksen purkamisen jälkeen pesin ikkunan ja tason sisältä päin. Halusin ikkunaan myös muutamia tietynlaisia koristeita joita ei ollut valmiina, joten askartelin ne itse. Ikkunan heijastus ulkoapäin otetuissa kuvissa on hiukan häiritsevää mutta pilvisiä päiviä ei juurikaan ollut, että olisi saanut parempia kuvia. Jospa noista kuitenkin saisi selvää.Tyhjästä ikkunasta liikkeelle.60-luvun tyylinen lattialaatoitus syntyi mustan pahvin, kolmioviivaimen, saksien ja teipin avulla.Lattia valmis. Oikealla näkyät roikkuvat pallokoristeet on myös itse askarrellut.Askartelin tämän levysoittimen pahvista ja kartongista. Levari tuolilla.Juhla-astioita ja "karkkikuppi" (myynnissä olevia sormuksia).
Mitä naisen käsilaukusta voisi juhlissa löytyä? Kaikki tuotteet ovat myynnissä.Vasemmalla keltainen lastenmekko ja taustalla pinkki aikuisten mekko. Kuplan omaa 60-lukulaista mallistoa.Kokonaisuus. 


Näyteikkunan somistus oli koko opiskelunajan näytöistä yksi hauskimmista osista koska siinä pääsi käyttämään mielikuvitusta ja luovuutta. Tietysti ompelutöissä sitä käytetään muutenkin mutta tämä on oma alueensa. Palaute ikkunasta oli pelkästään positiivista. 

Kaikenkaikkiaan työssäoppimisjakso oli tälläkin kertaa todella antoisa. Katja ja Minttu ovat ammattilaisia, joiden opissa ja apuna on ollut mukavaa olla. Oli myös tosi kivaa että luokkakaverini oli samassa paikassa harjoittelussa, joten samalla sai viettää aikaa hänenkin kanssaan vielä ennen koulun päättymistä. Valmistuminen on muuten jo 2.6. Neljän päivän kuluttua! Aika hullua. Kaksi vuotta meni siivillä. 

Edellisessä postauksessa mainitsin myös Helsinki Drag Battlen. Se oli 14.5. ravintola DTM:ssä ja meni erittäin hyvin! Siitä teen oman postauksensa jossain vaiheessa, mahdollisimman pian. Vaatteet toimivat odotetusti ja yleinen tunnelma oli mahtava! Tästä kuitenkin myöhemmin lisää. 

Lähteet:
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti