18.8.2014

Merkityksellinen vaate

Saimme etätehtäväksemme kertoa blogeissamme itselle merkittävästä vaatteesta. Minulle vaatteen valinta oli melko helppo. Se on tämä t-paita.



Suosikkipaita


Ostin paidan Milanosta viime syksynä. Olin siellä työmatkalla silloisen kollegani kanssa ja (onneksi) ehdimme työjuttujen ohella käydä vähän kiertelemässä kaupungilla ja kaupoissakin. Kun näin tämän t-paidan erään vaatekaupan hyllyssä, tiesin heti että tulisin sen ostamaan.

Tässä t-paidassa yhdistyy monta minulle tärkeää juttua. Paitanahan se on hyvin simppeli malliltaan, mutta edustan printtikuva on SE JUTTU. Kuvassa on ikäänkuin keikkamainos, hahmot ovat ihmisen ja kissan yhdistelmiä, ne ovat pukeutuneet rokahtavasti ja porukan päällä olevassa (bändi)nimessä "The Kitties" on pieniä niittejä. Käyn itse keikoilla, rakastan kissoja (ja muita eläimiä, pois lukien ötökät, hämähäkit ja käärmeet) ja pidän niiteistä todella paljon. Rokahtava tyyli myös kolahtaa. Lisäkis väri, luonnonvalkoinen, on sellainen, että se sopii minulle.



Printtikuva



Niittejä


Pidin paitaa alussa suhteellisen paljon. Se on ollut niin sanotusti joka paikan paita, se on ollut päällä niin töissä, kotona kuin vaikka illanvietoissakin. Talven tullen pidin usein paidan kaverina mustaa villatakkia. Paidassa näkyykin hiukan nukkaantuneisuutta. Viime aikoina olen pitänyt paitaa vähemmän sen vuoksi, että pelkään sen kuluvan liikaa ennen aikojaan. Syy selviää seuraavassa.

Paidan merkki on MGN Jeans ja sen materiaali on joko täysin puuvillaa tai jotain puuvillasekoitetta. Valmistusmaa on Turkki, joten se on maahantuontituote Italiassa. Olen leikannut tuotetieto-/pesulapun sivusaumasta pois, muistan sen olleen niin mahdottoman pitkä lerpuke. Tästä syystä minulla ei ole 100%:n varmaa tietoa mahdollisen puuvillasekoituksen suhteesta. Kangas on ohutta ja pehmeää ja siitä erottaa tietynlaisia vahvempia raitoja.



Kangas on ohutta


Kuten aiemmin jo mainitsin, paidan malli on hyvin yksinkertainen "neliö", käännetyillä holkkihihoilla. Pääntie on suurempi ja eri tavalla huoliteltu kuin "tavallisissa" t-paidoissa. Sivusaumoissa helmassa on pienet halkiot molemmilla puolilla. Vartalonmyötäistä muotoonompelua ei juurikaan ole, mutta kuitenkin paidan ulkonäöstä (hihat, pääntie, halkiot, printtikuvio) voi päätellä että kyseessä on naisille suunnattu paita.




Hiha



Pääntie



Halkio


Sisäsaumat on ommeltu saumurilla. Ulospäin näkyvät saumat (pääntie, helma) on ommeltu ompelukoneella kaksoisneulalla. Tosin voi huomata että ainakin helman (ks. edellinen kuva) ompelua ei ole tehty kovin huolellisesti. Kangas on lähtenyt vetämään ja mennyt ruttuun. Vaatteen laatu ei siis todellakaan ole paras mahdollinen. Sen pesu on todennäköisesti pesukoneessa kolmessa- tai neljässäkymmenessä asteessa nurinpäin käännettynä. Olen kuitenkin pessyt paidan käsin, jotta ainakaan pesu ei paljoa kuluttaisi kangasta tai kuviota ja niitit varmasti pysyisivät paikallaan. Jos paita olisi laadukkaampi, sen voisi varmasti huoletta pestä pesukoneessa.

Jos ja kun käy niin, että t-paita jonakin päivänä ei enää ole käyttökuntoinen, toivon että printtikuvio kuitenkin olisi edelleen näkyvä, koska se on niin mieluisa. Voisin leikata sen paidasta ja kiinnittää ompelemalla joko uuteen paitaan tai vaikkapa kassiin. Pääasia kuitenkin on, että kuva kulkisi jollain tavalla mukana mahdollisimman pitkään.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti