16.10.2014

Perehtymistä hameisiin

Saimme tehtäväksemme tutustua kolmeen erilaisee hameeseen joko kaupoissa paikan päällä tai verkkokauppojen kuvien ja tuotetietojen avulla. Ainoina "ehtoina" hameille olivat, että ne on pitänyt valmistaa kudotusta kankaasta (ei siis neulosta) ja vähintään kahdessa tuli olla vuori. Päädyin selailemaan Zalandon verkkokaupan sivuja ja löysinkin erilaisia, joustamattomia hameita.

Ensimmäinen hame on paisley-kuvioitu maksihame. Se on ommeltu yhteensä kymmenestä osasta. Vyötärö on joustava, mutta muuten vaate näyttäisi olevan joustamaton. Hameessa on vuori. Päälikangas on 100 % puuvillaa, vuorikangas puolestaan on 80 % polyesteria ja 20 % puuvillaa. Hame on ylhäältä tyköistuva. Hameen pukemista helpottamaan vyötärö on tehty joustavaksi, yläreunassa on oletettavasti kuminauha. Helman muoto on saatu ompelemalla hameen eri kappaleisiin laskoksia.




Helma ulottuu puoleen väliin pohjetta ja koska hame on alas päin levenevä ja muutenkin kepeä ja "ilmava", kävelyn kanssa ei ole mitään ongelmaa. Helma on huoliteltu käänteellä. Veikkaisin että samanlainen huolittelu on tehty myös vuorikankaaseen. Olettaisin että hameen osat on liitetty yhteen ylisyrjäyskoneella. Vuori on voitu kiinnittää päälikankaaseen normaalilla lukkotikillä. Hameen kuvio on itsessään kirjava ja malli "poikkileikkauksineen" riittävän runsas, joten niiden vuoksi siihen ei ole tarvinnut lisätä koristeita. 





Toinen hame on A-linjainen kukkakuvioinen pitsihame. Tässäkin hameessa on vuorikangas. Päälikankaan materiaali on 100 % polyesteria. Vuorikankaan materiaalia ei oltu mainittu, mutta sen voisi kuvitella olevan edellisen hameen vuorikankaan tavoin  80 % polyesteria ja 20 % puuvillaa. Hameen malli ja istuvuus on saatu aikaan tekemällä vyötärölle laskoksia. Laskokset ikäänkuin avautuvat helmaa kohden ja luovat näin kauniin kokonaisvaikutelman. Kuvista ei selviä, onko hame ommeltu yhdestä, kahdesta vai useammasta kappaleesta. Veikkaisin että yhdestä tai kahdesta. Vyötärökaitale on luotu ompelemalla pitsikangas kiinni vuorikankaaseen muutamaa senttiä alempaa kuin hameen yläreunaa. Voisin kuvitella, että tässä muodostetussa vyötärökaitaleessa on käytetty tukikangasta tuomaan lisää jämäkkyyttä.


Hame on lyhyt. Koossa 36 sen pituudeksi sanotaan 56 cm. Se ylettyy noin puoliväliin reisiä (tuotetiedoissa mainittiin mallin pituus, joka oli 176 cm). Kuvista voi nähdä, että vuori on päälikangasta lyhyempi. Hame ei varsinaisesti paljoa levene helmaa kohden, mutta lyhyytensä vuoksi se mahdollistaa normaalin kävelyn. Hameessa on vetoketju ja kuvien perusteella sen paikka on mitä luultavimmin sivussa. Vetoketjun avulla hameen saa puettua ylle. Helma on muotoiltu aaltoilevaksi ja näyttäisi siltä, että huolittelu on tehty ohuella mustalla vinonauhalla.






Viimeinen hame on nahkainen ja Zalandon internetsivujen mukaan malliltaan normaali. Materiaali on 100 % nahkaa. Hameen vuori on puolestaan 98 % puuvillaa ja 2 % elastaania. Hameen kokonaispituus on 50 cm koossa 36. Tämänkin tuotteen tiedoissa sanotaan, että malli on 176 cm pitkä. Hame on vartaloa myötäilevä ja kappaleiden leikkaukset ja saumat tuovat hameelle muotoa. Koska hameen malli on korkea, vyötärölle ulottuva, sen helma jää reisien puoleen väliin. Hame on ommeltu viidestä kappaleesta. Lisäksi siihen on lisätty erillinen (nahkainen) kaksikerroksinen vyörätökaitale. Hameen takapuolella on vetoketju, joka mahdollistaa hameen pukemisen.





Koska tämänkin hameen pituus on lyhyt, mahdollistaa se helpon (tai ainakin helpohkon) kävelyn. Halkioita ei ole hameeseen tehty. Päälitikkauksia löytyy vyötärökaitaleessa ja vetoketjun kiinnityksessä. Muuten saumat ovat nurjalla puolella ja helma on käännetty sisäpuolelle ja luultavasti kiinnitetty ompelemalla vuorikankaaseen kiinni. Vuorikangas on ehkä voitu huolitella reunoistaan ylisyrjäyskoneella ennen nahkaosan kiinnittämistä.








Mikäli jokin näistä hameista herätti kiinnostusta, voi niihin käydä tutustumassa paremmin seuraavista Zalandon linkeistä.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti